Berry Elmann Larsen

S a n k t A n n æ V e s t e r K v a r t e r

Berry Elmann Larsen var født i 1935 i Nakskov, og da moderen døde i barselsseng, blev han sat i pleje hos bedste­forældrene.

 

Derfor fulgte han med, da de i 1938 flyttede til København og bosatte sig i lejligheden i Rosengade. Efter forskellige budpladser kom Berry i bagerlære. Den forlod han, kort før han var udlært, og kom til at arbejde på B&W. Efter nogle år der, fik han dårlige ben og måtte gå på sygedagpenge. Siden tog han kun lejlighedsvis arbejde, mest som jord- og betonarbejder og ind imellem fik han socialhjælp.

 

Berry må siges at have ret uregelmæssige spisevaner. "Den væsentlige del af maden består af Carlsberg Elefant Øl", siger han. Der kan gå over 2 dage, hvor han ikke får fast føde. I tilfælde af sult går Berry sammen med et par andre enten til Kaffebaren på hjørnet af Klerkegade eller til ”Kinesisk Cafeteria” i Borgergade. Det sidste sted kan man også få varm mad til at tage med sig hjem. Til dette skyder Berry og hans venner nogle penge sammen og en af dem henter så til husbehov.

 

Berry bruger aldrig sit eget køkken i lejligheden, men mad kan stå og holde sig varm på kakkelovnen i ”Hulen”. De får sjældent mere end ét måltid om dagen, det kan bestå i stegeben med øl til, bajerske pølser eller røget medisterpølse købt hos slagteren, stegte kyllinger, blodpølse m.m. alt sammen serveret med rigeligt øl, og evt. rugbrød til. Mere sjældent kan der købes smørrebrød i en forretning på Kronprinsessegade.

 

© Fotograf ?

 

Berry Elmann Larsen. Rosengade 8. 1 tv. og "Hulen" Rosengade 7.

Copyright © All Rights Reserved 2004~ Rosengade.dk