Rigenshus

S a n k t A n n æ V e s t e r K v a r t e r

Cafe "Rigenshus", Rigensgade 8. Ejer: Grete Hansen også kaldet "Snude-.Grete", når hun ikke hører det.

 

Vi hørte også en historie om Snude-Gretes "fyr". Han blev kaldt "Rotte-Hans", fordi han en gang havde puttet en død rotte i en wienerbrødsautomat. Han havde puttet penge i automaten, og da den så viste sig at være tom for wienerbrød, blev han gal. I det samme havde han set en død rotte i rendestenen, og så lagde han den i automaten og lukkede lågen. Nogen tid efter var der kommet en ældre dame for at trække wienerbrød. Hun besvimede, da hun så rotten. Senere kom politiet, og Rotte-Hans kom i fængsel. Om historien er rigtig, er svært at afgøre, men vi har hørt den flere steder i kvarteret - og nogle gange fortælles det, at han sad i fængsel i 3 måneder for den historie.

Berry og Australie­Aage uden for Rigenshus Torsdag, den 13. juli 1972.

© Fotograf Kjeld Kayser.

Berry fortalte, at man fik karantæne i "Rigenshus" hvis man kom op at slås, eller hvis man spildte øl på billardet. Det blev respekteret af alle. Berry selv havde lige haft en måneds karantæne, fordi han havde været oppe at slås, det var i en periode, hvor han var i dårligt humør.

Cafe "Rigenshus", Rigensgade 8 B.

Historier fra Cafe Rigenshus

 

Af Laila Graulund 27/9 2009

 

Vi kom til Rigensgade 1950 fra landet, stor omvæltning, jeg boede der til 1960, hvor jeg kom ud at tjene, få penge, og dårlig plads i hjemmet. men vi børn oplevede meget omkring værtshuset, ofte kom "salatbladet" som jeg mener vi kaldte det, og hentede fulde folk, det var jo lidt spændende, rundt om hjørnet i Klerkegade, holdt der ofte "sprittere" til, de kunne fortælle nogle gevaldige historier, men var ganske uskadelige.

Copyright © All Rights Reserved 2004~ Rosengade.dk